A Bright, Open Space

separator

Before remodeling, this client’s home had walls separating the kitchen from the adjacent living and dining rooms. These made the space feel dark and closed off despite all the natural light. Our goal was to open the space up and make it more functional for the clients. We widened the doorway between the kitchen and the dining room and removed the upper cabinets on the side facing the living room. We were able to keep the separation of the spaces through the use of wooden beams and casings which brought much-needed warmth and set the stage as you moved from one space to another.

Space Planning by Richard Ourso and Logan Wheeler Ramirez (Ourso Designs)

Product Selections: Logan Wheeler Ramirez (Ourso Designs)

Beams/Casings: The Olde Mill

Builder/Remodeler: Big River Construction

Photos by Collin Richie Photography