Parallel Lines and Angles

separator

The main goal of this remodel was to go from closed off and dark to open and bright. The angled island made navigating the kitchen difficult. To better utilize this space, we modified it to include more storage. We also reconfigured the island to be parallel to the rest of the kitchen, which allowed for a more open space. We added a bar nook with a wine cooler and ice machine which will be great features to have when the clients entertain guests in their new home.

For the rest of the spaces, we were able to remove the dividing walls to create a more open floor plan. In order to keep the visual separation in the kitchen, living, and dining spaces, we framed the different areas with Olde Mill beams, posts, and door headers. The post and beam design was also added to the breakfast area and keeping room to maintain a seamless flow throughout the space.

We maintained neutrals and warmer flooring throughout the home, which complimented the wooden elements throughout beautifully. By replacing the dividing walls with the post and beam design and reconfiguring the kitchen we were able to give the clients exactly what they wanted- an open and bright home to enjoy for many years.

Space Planning: Richard Ourso and Logan Wheeler Ramirez (Ourso Designs)

Builder/Remodeler: Juan Gueringer

Designer/Decorator: Emery Vallet

Photographer: Collin Richie Photography